Google klantvriendelijker na optreden EU toezichthouders

Google klantvriendelijker na optreden EU toezichthouders
  • 30 januari 2023
  • Ryan Baij

Google gaat op zijn verschillende platformen de consument beter informeren. De toezeggingen werden gedaan nadat verschillende Europese toezichthouders, met Nederland en België voorop, daar op hadden aangedrongen.

Google gaat bij de producten Google Store, Google Play Store, Google Hotels of Google Flights beter informeren over de eindprijs, zijn eigen recht tot eenzijdige opzeggingen te beperken en gaat een betere samenwerking met de toezichthouders aan over illegale inhoud. 

Google play store en Google Store gaan proberen meer openheid te bieden over de handelaren van de artikelen. Ook het telefonisch contact zou daarbij vergemakkelijkt moeten worden. Tot slot zijn de betaalmogelijkheden in de stores straks ook beter.

Edwin van Houten, directeur Consumenten van de ACM: 'Het is belangrijk dat een speler als Google stappen zet om de consument beter te informeren over zijn aanbod. Transparantie is een van de manieren om consumenten houvast te geven voordat zij een aankoopbeslissing nemen. Transparantie bij aanbieders versterkt het vertrouwen van consumenten in de online wereld.'

comments powered by Disqus