Hoe je een professionele uitstraling kunt creëren met de juiste werkkleding

Hoe je een professionele uitstraling kunt creëren met de juiste werkkleding
  • 27 januari 2023
  • Sales BBP Media

Goede werkkleding is niet alleen functioneel, het zorgt ook voor een bepaalde uitstraling. In de horeca en de zakelijke sector kan een professionele uitstraling een groot verschil maken. Zo kun je met professionele kleding altijd meer invloed uitoefenen dan zonder. In dit artikel ontdek je vier manieren om een professionele uitstraling te creëren met werkkleding.

De juiste jas

De jas vormt een belangrijk onderdeel van een professionele uitstraling. Hierbij kun je denken aan werkjassen op een bouwplaats of een jasje bij een pak voor op kantoor. Zo kan een zogeheten colbert of blazer je outfit een stuk professioneler maken. Bovendien zijn dit soort jasjes geschikt voor meerdere outfits. Dat maakt deze kledingstukken niet alleen geschikt voor op kantoor, maar ook voor andere nette gelegenheden.

Schoenen versterken de outfit

Een professionele outfit wordt versterkt door goede schoenen. Voor iedere sector zijn verschillende soorten schoenen gewenst. Op kantoor zijn dit vooral nette sneakers of veterschoenen. Aangezien je op kantoor vooral zittend aan het werk bent, gaat uitstraling hierbij boven comfort. In de horeca is het weer anders. Daar is zowel comfort als uitstraling van groot belang. Horecamedewerkers moeten namelijk doorgaans veel lopen tijdens hun werk. Wanneer je op de bouw werkzaam bent, is het voornamelijk belangrijk dat je schoenen je voeten goed beschermen.

Bedrijfslogo

Een derde manier om een professionele uitstraling te creëren, is het gebruikmaken van een bedrijfslogo. Hiermee is het direct duidelijk welk bedrijf je vertegenwoordigt. Dit legt extra nadruk op het gezamenlijke doel wat de werknemers hebben en niet zozeer op de individuen. Dit versterkt het teamgevoel wat de prestaties en de uitstraling van de medewerkers ten goede komt. Wil je een bedrijfslogo laten bedrukken op de werkkleding van je bedrijf? Horecakleding, hemden en werkjassen bedrukken kan eenvoudig worden gedaan. Hiermee geef je de professionaliteit van je bedrijf een boost.

Overhemden

Bij professionele gelegenheden worden er vaak overhemden gedragen. Overhemden hebben namelijk een professionele uitstraling. Vooral de kleuren wit, blauw en zwart zijn populair. Overhemden zijn bovendien zeer geschikt om te dragen in combinatie met veterschoenen en een colbert of blazer.

Het belang van professionele werkkleding is in sommigen sectoren groot. Zo kan het in de horeca bijdragen aan een betere klantervaring en kan het in de zakelijke sector de kans op een succesvolle deal vergroten. Een professionele uitstraling creëren kan op meerdere manieren. Zo kun je onder andere kiezen voor een professionele jas, schoenen of een hemd. Bovendien is veel werkkleding geschikt om een logo op te laten drukken. Dit maakt de uitstraling nog professioneler.

Dit artikel verschijnt op initiatief van Lequal

comments powered by Disqus