Genomineerden van de 7e Remarkable Venue Awards

Genomineerden van de 7e Remarkable Venue Awards
  • 5 september 2023
  • Kel Koenen

Vandaag maakt online ticketplatform Tiqets de genomineerden bekend voor de Remarkable Venue Awards. Op basis van meer dan anderhalf miljoen bezoekerreviews zijn in totaal 229 musea, attracties en activiteiten genomineerd.

Variërend van het Louvre in Abu Dhabi, FC Porto Museum in Portugal tot Fondation Louis Vuitton in Frankrijk. In Nederland behoren onder andere Keukenhof, het Van Gogh Museum en het Mauritshuis tot de genomineerden, naast enkele verrassende ‘hidden gems’. De Remarkable Venue Awards (RVA’s) eren excellente musea, attracties en activiteiten in zeven categorieën in acht landen. Naast Nederland zijn dit het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje.

Vijf van de zeven categorieën worden genomineerd op basis van de 1,6 miljoen klantenreviews op het Nederlandse online ticketplatform Tiqets. De uiteindelijke winnaar van deze publieksprijzen wordt bepaald door een stemronde die plaatsvindt tussen 18 september en 3 oktober. Hierbij moeten Nederlandse attracties het opnemen tegen populaire attracties zoals Windsor Castle, Disneyland Parijs,of het gerenommeerde Museum of Modern Art (MoMA) in New York.

Twee nieuwe categorieën
Dit jaar zijn twee nieuwe categorieën geïntroduceerd: Best Family Experience en Best Activity. De categorie Best Family Experience beloont bijzondere dierentuinen, aquaria, pretparken, themaparken en waterparken die met name families een onvergetelijke ervaring bieden. De categorie Best Activity richt zich op buitengewone rondleidingen & bezichtigingen, rondvaarten, entertainment, culinaire ervaringen, attracties en andere activiteiten. Alle Nederlandse genomineerden:

Best Museum
STRAAT Museum
Het Mauritshuis
Van Gogh Museum
Verzetsmuseum Amsterdam

Best Landmark
Museum Ons’Lieve Heer op Solder
Koninklijk Paleis op de Dam
Keukenhof
Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Most Remarkable Venue
Madurodam
Fabrique des Lumières
Van Gogh Museum
Museum Rembrandthuis

Best Family Experience
THIS IS HOLLAND
Nederlands IJsbeelden festival
Diergaarde Blijdorp Rotterdam
De Efteling

Best Activity
Keukenhof: Hoogtepunten fietstocht
Helikoptervlucht boven de Hollandse bloemenvelden bij Keukenhof
Flagship Open Boot rondvaart vanaf Anne Frank Huis
Splashtour Rotterdam

Best Hidden Gem
Sint-Janskerk Gouda
The Upside Down Amsterdam
Duin- en bollenstreektour in elektrische auto van Renzy
Tulip Experience Amsterdam
Straat Museum Amsterdam

Most Innovative Venue
Wondr Experience
Rembrandts Amsterdam Experience
Nxt Musum
Moco Museum Amsterdam
Museum Rembrandthuis

De volledige lijst met genomineerden voor de op beoordelingen gebaseerde awards en een uitgebreidere beschrijving van de criteria om te kwalificeren voor elke award, is hier te vinden. De winnaars in alle zeven categorieën voor alle acht deelnemende landen worden 18 september bekendgemaakt.
comments powered by Disqus