Klanten willen vanwege millieu best iets langer wachten

Klanten willen vanwege millieu best iets langer wachten
  • 7 september 2023
  • Kel Koenen

Zo’n 87 procent van de Nederlandse consumenten wil best langer wachten op een bestelling als dat beter is voor het milieu. Een kwart wil zelfs vijf of meer dagen langer wachten.

Dat blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates onder duizend Nederlandse consumenten. Hieruit blijkt dat consumenten over het algemeen niet zoveel waarde hechten aan het zo snel mogelijk in huis hebben van producten. Slechts 9 procent vindt same day delivery of next day delivery een belangrijke reden om een bestelling te plaatsen. De controle houden over wanneer de bezorging plaatsvindt is voor veel mensen veel belangrijker. Zo wil een meerderheid (58 procent) zelf het bezorgmoment kunnen kiezen.

Ook zijn consumenten best bereid om zelf naar een winkel te gaan om een pakket op te halen of te retourneren. 86 procent van de ondervraagden vindt dat prima om te doen. Wel vindt een ruime meerderheid dat de afstand die ze daarvoor moeten afleggen niet te ver moet zijn. Voor 31 procent is 2 kilometer het maximum, bij 34 procent ligt dat op 2 tot 5 kilometer.

comments powered by Disqus