AI-klantenservicemedewerkers bij PSV

AI-klantenservicemedewerkers bij PSV
  • 7 november 2023
  • Kel Koenen

Nederlandse AI-startup Neople kondigt een samenwerking aan met PSV. Neople biedt AI gedreven collega's in klantenservice om medewerkers te ondersteunen en de toenemende druk op webwinkels te verlagen.

Het bedrijf heeft al samenwerkingen met onder meer MijnDomein, Vitaminstore en Travelbags. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan het gemak van online winkelen, wat leidt tot een aanzienlijke stijging in het aantal bestellingen dat bedrijven moeten verwerken. Dit verhoogt de druk op klantenservices, welke tijdens piekseizoenen zoals Black Friday nog verder wordt geïntensiveerd. Als gevolg hiervan draaien de medewerkers van klantenservices lange, stressvolle dagen om de stroom van vragen en problemen van klanten bij te houden.

De toenemende druk op klantenservices stelt bedrijven voor uitdagingen. Ze moeten extra personeel inzetten, wat gepaard gaat met kosten en logistieke complexiteit. Medewerkers moeten voortdurend schakelen tussen diverse klantvragen, wat vermoeidheid en verminderde klantgerichtheid kan veroorzaken. Deze mix van problemen kan leiden tot ontevreden klanten en uiteindelijk een verslechterde merkreputatie.

Dit is waar Neople te hulp schiet. Hun AI-gedreven medewerkers helpen live agent antwoorden te formuleren op klantvragen, zodat de live agent deze efficiënt kan evalueren en versturen. Complexere kwesties escaleren naar menselijke medewerkers. Hierdoor kunnen bedrijven niet alleen de efficiëntie van hun klantenservice verbeteren, de tevredenheid van klanten behouden, maar ook de werknemers tevreden houden.

'Wij keken met veel belangstelling naar hoe de Neople de kwaliteit van onze klantenservice verhoogt', vertelt Coen Schroots, Manager Kaartverkoop & Fandesk PSV. 'Na een aantal gesprekken zijn we overtuigd geraakt en hebben we onze eerste Neople aangenomen, die nu mee helpt met het beantwoorden van alle inkomende fan-vragen!'

Hoewel AI-gedreven chatbots een veelbelovende oplossing bieden, zijn er ook kritische geluiden te horen. Een veelgehoorde zorg is het gebrek aan menselijkheid in de interacties met deze virtuele assistenten. Vaak missen ze de empathie en emotionele intelligentie van menselijke medewerkers. 'Klanten waarderen de persoonlijke aanpak en menselijke connectie, die ze bij traditionele klantenservice medewerkers vinden. Met onze Neople willen we een goede balans vinden, waarbij we de mensen niet vervangen, maar juist vooruit helpen. Met extra ondersteuning van digitale medewerkers maken we het leven voor iedereen gemakkelijker en stimuleren we creativiteit bij de menselijke medewerkers', stelt Hans de Penning, co-founder en CEO van Neople.

comments powered by Disqus