ContactCare hercertificeert ISO 9001 en ISO 27001

ContactCare hercertificeert ISO 9001 en ISO 27001
 • 25 juni 2024
 • Kel Koenen

ContactCare maakt bekend dat het bedrijf een hercertificering voor ISO 9001 en ISO 27001 heeft behaald. Sinds juli 2021 voldoet de onderneming aan de normen voor kwaliteitsverbetering en informatiebeveiliging en hebben opnieuw bewezen aan de top te staan, zowel in Suriname als Nederland.

Voor ISO 27001 voldoen ze zelfs aan de nieuwe 2022-normering. De ISO 9001:2015-certificering helpt ContactCare de kwaliteit van hun diensten continu te verbeteren, terwijl de ISO 27001:2022-certificering garandeert dat het bedrijf voldoet aan de hoogste internationale standaard voor informatiebeveiliging. Deze certificering is essentieel in een tijd van toenemende cyberaanvallen en datalekken.

Het hercertificeringsproces bleek uitdagend vanwege verschillende factoren:

 • Strengere controle
  Er was een nauwkeurige naleving van normen vereist, waarbij elke afwijking kon leiden tot verlies van de certificering.
 • Continu verbeterproces
  Het bedrijf moest aantonen dat het voortdurend zijn processen verbeterde.
 • Uitgebreide documentatie
  Er was een nauwkeurige en consistente documentatie van alle processen nodig.
 • Externe audits
  Intensieve beoordelingen door externe auditors waren een belangrijk onderdeel van het proces.
 • Implementatie van veranderingen
  ContactCare moest succesvol nieuwe normen implementeren, inclusief technische aanpassingen en training van medewerkers.

Dagelijks verwerkt ContactCare klant- en consumentengegevens, en de ISO-certificering bewijst dat deze gegevens veilig zijn bij het bedrijf. De processen voor kwaliteitsbewaking en verbetering zijn volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering, ondersteund door het AFAS-systeem.

Het behalen van de hercertificering was een teaminspanning waarbij elke medewerker een rol speelde. ContactCare is trots op de inzet en het doorzettingsvermogen van hun teams in zowel Suriname als Nederland, wat zorgde voor een heldere naleving van de ISO-normen. Dankzij deze inspanningen kan het bedrijf de komende drie jaar gestructureerd verder werken aan hun doelen.

ISO-normen zijn internationale standaarden die basiskwaliteit garanderen. ISO 9001 vereist continue kwaliteitsverbetering, terwijl ISO 27001 zich richt op informatiebeveiliging en maatregelen ter bescherming van gevoelige informatie. De ISO-certificeringen van ContactCare verzekeren klanten van kwaliteit en uitstekende dienstverlening. De processen van het bedrijf zijn goedgekeurd en ContactCare heeft alle benodigde certificaten. Jaarlijkse controles zorgen ervoor dat ze aan hoge standaarden blijven voldoen. Bovendien investeert het bedrijf voortdurend in de training van hun medewerkers om productkennis en klantinzicht te vergroten.

comments powered by Disqus