ServiceNow en Zoom: strategische samenwerking met AI-integratie

ServiceNow en Zoom: strategische samenwerking met AI-integratie
  • 11 oktober 2024
  • Kel Koenen

Tijdens Zoomtopia 2024 hebben ServiceNow en Zoom de volgende stap in hun strategische samenwerking aangekondigd, gericht op het verbeteren van productiviteit en samenwerking voor organisaties wereldwijd. De nieuwe samenwerking gaat in de eerste helft van 2025 van start.

Het gaat om de integratie van GenAI-technologieën van beide bedrijven: ServiceNow's Now Assist en Zoom's AI Companion. Deze integratie biedt workflowautomatisering binnen beide platforms, wat organisaties helpt om sneller en efficiënter te werken. De vraag naar AI-oplossingen die naadloos samenwerken met bedrijfskritieke applicaties groeit sterk.

Volgens recent Gartner-onderzoek wil maar liefst 92% van de werknemers dat AI hen ondersteunt bij administratieve taken. De integratie van de AI-tools van ServiceNow en Zoom beantwoordt aan deze behoefte door repetitieve taken te automatiseren en werkprocessen te versnellen.

Bill McDermott, CEO van ServiceNow, benadrukt dat deze stap leiders helpt om AI in te zetten voor exponentiële verbeteringen in bedrijfsvoering: 'Onze integratie transformeert gesprekken direct in acties, waardoor kostbare tijd en resources worden bespaard.' Ook Eric Yuan, CEO van Zoom, ziet grote voordelen: 'De samenwerking met ServiceNow zorgt ervoor dat klanten naadloos kunnen overschakelen van meetings naar productieve acties, zonder administratieve lasten.'

Met deze GenAI-integratie kunnen teams eenvoudiger samenwerken. Zoom AI Companion zet gesprekken om in taken binnen ServiceNow, waardoor workflows automatisch worden aangestuurd en vergaderingen worden samengevat. Dit maakt een efficiëntere samenwerking mogelijk en zorgt ervoor dat teams zich kunnen richten op wat echt belangrijk is.

comments powered by Disqus