Zorggenoot lanceert AI-chatbot Cari voor mantelzorgers

Zorggenoot lanceert AI-chatbot Cari voor mantelzorgers
  • 8 oktober 2024
  • Redactie

De Nederlandse startup Zorggenoot introduceert AI-chatbot genaamd Cari, speciaal ontwikkeld om mantelzorgers te ondersteunen. Deze gratis digitale assistent helpt de 5,5 miljoen mantelzorgers in Nederland bij de uitdagingen die zij dagelijks tegenkomen.

Cari is 24 uur per dag beschikbaar en biedt een centrale plek voor betrouwbare informatie over zorg, wonen, en financiële en juridische vraagstukken. Het werk van mantelzorgers is vaak intensief en complex. Ze besteden vele uren per week aan het zoeken naar informatie over regelingen, instanties en praktische zaken. Dit proces kan frustrerend zijn, doordat de benodigde informatie vaak verspreid is over verschillende loketten. Zorggenoot wil hier verandering in brengen met Cari, een platform dat alle informatie samenbrengt en direct beschikbaar maakt.

Jeroen Vermeulen, oprichter van Zorggenoot, benadrukt het belang van deze ontwikkeling: ‘Met Cari willen we ervoor zorgen dat mantelzorgers niet langer overbelast raken door onduidelijkheid en tijdverlies. Door hen op elk moment van de dag toegang te geven tot betrouwbare informatie, hopen we een groot verschil te maken in hun dagelijks leven.’

Cari biedt verschillende functies die de druk op mantelzorgers kunnen verlichten. De chatbot is altijd beschikbaar, wat betekent dat vragen snel beantwoord kunnen worden, ongeacht het tijdstip. Daarnaast is Cari schaalbaar en kan het tegelijkertijd vele mantelzorgers ondersteunen, zonder dat de kwaliteit van de hulp afneemt.

Foto: Het team van Zorggenoot met Jeroen Vermeulen (in grijze trui) -

comments powered by Disqus