Top 17 Facilitaire Contactcenters - Brancheparels

Top 17 Facilitaire Contactcenters - Brancheparels
 • 31 december 2019
 • Redactie

In het jaarlijkse overzicht der overzichten van de Nederlandse facilitaire contactcentermarkt is ook dit jaar het nodige verschoven en veranderd. Een greep uit de overzichtelijke ranking van 2019, die CustomerFirst ook dit jaar weer heeft opgemaakt. Wat zijn de meest interessante ontwikkelingen van Nederlands’ grootste spelers en hoe ziet de top vijf eruit? Spoiler: er is een nieuwkomer in de top.

De 5 grootste facilitaire contactcenters van 2019:

 1. Webhelp
  € 120 miljoen omzet
  Aantal seats: 2.800
  Aantal vestigingen: 14
  Aantal medewerkers: 2.400
 2. Teleperformance
  € 102 miljoen omzet
  Aantal seats: 2.700
  Aantal vestigingen: 7
  Aantal medewerkers: 1.800
 3. Cendris
  € 75,5 miljoen omzet
  Aantal seats: 1.800
  Aantal vestigingen: 11
  Aantal medewerkers: 1.550
 4. Yource
  € 48 miljoen omzet
  Aantal seats: 1.170
  Aantal vestigingen: 9
  Aantal medewerkers: 1.825
 5. VANAD Group
  € 44 miljoen omzet
  Aantal seats: 1.500
  Aantal vestigingen: 2
  Aantal medewerkers: 1.000

Wist je dat…

... 2019 voor Soleo (#12) in het teken stond van technologische innovatie?
Naar eigen zeggen heeft het facilitaire contactcenter zich afgelopen jaar verder ontwikkeld op het gebied van digitalisering en RPA in klantprocessen. ‘Hiermee biedt Soleo opdrachtgevers een krachtige combinatie van kennis en technologie.’ Daarbij kondigde Soleo in juli aan de portefeuille uit te breiden met AS Kwadraat.

Call-IT (#7) als eerste Nederlandse bedrijf een ISO-certificaat in handen heeft?
De kwaliteitsnorm voor contactcenters die in oprechtheid werken is in september voor het eerst uitgereikt aan een Nederlands bedrijf. Met trots nam de dienstverlener de certificering in ontvangst. Jack Rijks (directeur operations) noemde het destijds een ‘mooi bewijs dat Call-IT de kwaliteit onder controle heeft en dat we er alles aan doen om een optimale klantbeleving te leveren’.

Telecom Direct Almere (TDA, #16) datalekken dichtte?
Het in 1986 opgerichte – en daarmee naar verluidt het oudste onafhankelijke facilitaire contactcenter van Nederland – was afgelopen jaar betrokken bij ‘uitzonderlijk intensieve trajecten’, waaronder het helpen bij een datalek bij een grote verzekeraar en publiekscampagnes rondom de wet Donorregistratie.

Cendris (#3) een nieuwe chatbot ontwikkelde?
Het dochterbedrijf van PostNL vertelt in het artikel stappen te maken in het combineren van de menselijke én technologische kant van de branche. Cendris bouwde dit jaar een chatbot op basis van Google Digiflow. De bot maakt gebruik van spraakherkenning.

IPG (#14) regelmatig klanten over de vloer krijgt?
IPG Nederland organiseert regelmatig evenementen waarbij klanten worden uitgenodigd om te sparren over nieuwe ontwikkelingen binnen de klantcontactbranche. Ook wordt er een culinaire touch aan het geheel toegevoegd. ‘In combinatie met een gastronomische lunch zorgt dit voor een unieke ervaring, waarbij het Food for Thought-concept letterlijk wordt vertaald.’


Noot: bovenstaande publicatie is slechts een deel van het complete artikel. Meer details én de volledige ranking staan in de fysieke uitgave van CustomerFirst 11/12-2019.

comments powered by Disqus