Cloud contactcenter voor Chubb Fire & Security

Cloud contactcenter voor Chubb Fire & Security
  • 11 juni 2015
  • Redactie

KPN en Content Guru zijn tot overeenstemming gekomen met Chubb Fire & Security, wereldwijd leverancier van beveiligings- en brandveiligheidssystemen, voor de afname van Storm. Deze multichannel cloud contactcenteroplossing wordt toegepast in meerdere locaties in Nederland.

In totaal maken 81 agents en 9 supervisors van Chubb gebruik van het virtuele contactcenter in kwestie. Content Guru en KPN hebben de bestaande telefooncentrale van de beveiligingsexpert verhuisd naar een cloudomgeving en op alle locaties slimme functionaliteit ingevoerd voor geautomatiseerde toekenning van oproepen (intelligent Automated Contact Distribution, red.). Door te voorzien in lokale nummers voor sms- en spraakoproepen en door routering op basis van locatie te gebruiken voor contacten via internet, wordt Chubb in staat gesteld op lokaal niveau klantcontacten te onderhouden en daarmee de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

Aangezien Storm via de cloud werkt, kon de oplossing snel worden geïmplementeerd volgens Bas de Beer, ICT-projectmanager bij Chubb Fire & Security. ‘Met dit platform kunnen nieuwe diensten op intuïtieve wijze worden opgezet. Dat vereenvoudigt elk aspect van de migratie: van het opzetten van geheel nieuwe locaties zonder hardware tot het snel definiëren van de volledige routering voor de contactcenters.’

App voor noodhulp
Om alleen werkende personen de mogelijk te bieden om alarm te slaan in een noodsituatie, lanceerde de beveiligingsexpert begin deze maand de zogenoemde Chubb Companion. Met behulp van deze ‘persoonlijke assistent’ kan met één druk op de knop hulp worden inroepen. Zodra dit gebeurt wordt een audioverbinding opgezet met een medewerker van de alarmcentrale. Is de persoon zelf niet meer in staat om alarm te slaan, dan doet de ingebouwde ‘bewusteloosdetectiefunctie’ dit automatisch. De centralist kan zowel in als buiten een pand de exacte locatie van de persoon zien.

comments powered by Disqus