Samsung Pay naar Nederland

Samsung Pay naar Nederland
  • 4 augustus 2015
  • Redactie

MasterCard en Samsung breiden hun wereldwijde partnerschap uit ten behoeve van de Europese uitrol van Samsung Pay. Wanneer deze nieuwe betaaldienst in Nederland wordt gelanceerd, is nog onduidelijk.

Met Samsung Pay kunnen consumenten met een betaalpas van Maestro of een creditcard van MasterCard contactloos betalen met behulp van hun smartphone. Google en Apple introduceerden eerder soortgelijke diensten - Android Pay en Apple Pay - echter zijn ook die services momenteel nog niet beschikbaar in Nederland.

Veilige transacties
Het MasterCard Digital Enablement Service (MDES) platform wordt ingezet om Samsung Pay in Europa uit te rollen. Door middel van ‘tokentechnologie’ zorgt dit platform ervoor dat transacties via deze betaaldienst veilig tot stand komen. De bedrijven zijn momenteel in gesprek met de banken om de introductie voor te bereiden. Deze zomer wordt de nieuwe service uitgerold in de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

In het jongste IHS-rapport 'Mobile operators must refine their mobile payments services in Western Europe' analyseert Siyun Zeng de actuele stand van zaken in West-Europa met betrekking tot mobiel betalingsverkeer.

comments powered by Disqus