App biedt patiënt controle over alle gegevens

App biedt patiënt controle over alle gegevens
  • 11 January 2018
  • Redactie

Met de nieuwe alles-in-één app Sentean krijgen opgenomen patiënten ‘volledige controle’, aldus de aanbieder zelf. Met de app moet de service in ziekenhuizen worden verbeterd en zorg efficiënter worden ingericht.

Door de digitalisering van ziekenhuizen wordt de service veel sneller: patiënten kunnen met de app bijvoorbeeld zelf aangeven wat en wanneer ze willen eten. Die bestellingen worden vervolgens direct doorgestuurd naar maaltijdleveranciers. Directeur van Patientline Willem-Jan te Riele: ‘Door Sentean komt elke vraag op de juiste plek en bij de juiste persoon terecht.’ 

Beoordelen
Middels de nieuwe app kunnen patiënten alles zelf regelen en informatie over hun behandeling en ziekte inzien. Laatstgenoemde aspect kan ook na de behandeling nog relevant zijn voor patiënten die bijvoorbeeld willen videobellen met een arts. Tevens is het mogelijk om een ziekenhuis te beoordelen. Als meerdere ziekenhuizen de app gaan implementeren, zal er volgens de ontwikkelaar een ziekenhuisranking ontstaan.

De applicatie is al operationeel in het Medisch Spectrum Twente. Dit jaar moet die ook in andere grote ziekenhuizen in Nederland worden ingezet.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link