Deze outsourcers maken Belgische klanten blij

Deze outsourcers maken Belgische klanten blij
  • 1 maart 2018
  • Redactie

Accenture, Tata Consultancy Services (TCS) en Computacenter zijn de favoriete outsourcingpartners van Belgische bedrijven. 80 procent van de respondenten geeft aan tevreden te zijn met de services van deze drie outsourcers.

TCS blijkt de favoriet onder de outsourcingspartners. Dit blijkt na tevredenheidsonderzoek van Whitelane Research, waarin circa 580 outsourcingscontracten bij ongeveer tweehonderd organisaties tegen het licht werden gehouden. Jef Loos, Head Sourcing Research Europe bij het onderzoeksbureau, vertelt over deze tevredenheid: ‘Samen met Spanje zijn we in ons land nog steeds het meest tevreden over de outsourcingsleveranciers. Tien procent is minder tevreden over zijn outsourcingspartner.’ Hij licht toe dat bedrijven van plan zijn meer te gaan outsourcen. 

Goede resultaten
Een andere uitkomst van het onderzoek is onder andere de daling van klanttevredenheid over DXC in België. ‘Ik zie wel dat de integratie en rebranding opweegt tegen hun delivery en dat het zeker een uitdaging wordt voor DXC’, stelt Loos. 
Daarnaast worden Fujitsu, Atos, Amazon en Realdolmen aangeduid als leiders in ‘data centre & managed infrastructure’. Ook publieke cloudspelers behalen goede resultaten. ‘Zowel Google, SalesForce als Amazon doen het erg goed.’

Loos ziet in overige Europese landen ook TCS en Accenture bovenaan de lijst eindigen. Tevens werd Cognizant bestempeld als belangrijke partij.

comments powered by Disqus