Robotkok Flippy alweer op non-actief

Robotkok Flippy alweer op non-actief
  • 12 maart 2018

De Amerikaanse fastfoodketen CaliBurger heeft zijn nieuwe aanwinst in de keuken, robotkok Flippy, na één dag arbeid alweer uitgeschakeld. Reden: hij werkt te traag.

De door Miso Robotics ontwikkelde keukenhulp kan twaalf hamburgers per keer bakken en zou in theorie 2.000 hamburgers per dag kunnen bereiden. De robot neemt de hamburgerplakjes, legt ze op de hete plaat, houdt de kooktijd en temperatuur van elke burger in de gaten en brengt vervolgens een menselijke kok op de hoogte wanneer het tijd is om kaas en ander beleg aan te brengen. Flippy is nog niet in staat om burgers zelf te beleggen, saus toe te voegen of in te pakken, bericht onder meer De Standaard.

Offline
Het voornaamste euvel dat op zijn eerste werkdag naar voren kwam, was dat de robotkok de toestroom van klanten niet aankon. Flippy, die bij aankoop $ 60.000 kost, maakte dusdanig veel foutjes dat CaliBurger besloot om de stekker er voorlopig weer uit te trekken. De ontwikkelaar gaat nu zijn broncode controleren om er zeker van te zijn dat de robot ook piekperiodes aankan. In de vestiging in Pasadena (nabij Los Angeles) is de hamburgerchef nog wel te bewonderen overigens, met een kaartje ‘cooking soon’ om zijn nek.

Sinds begin dit jaar biedt CaliBurger klanten eveneens de mogelijkheid om voorgaande menu's te bestellen door middel van gezichtsherkenning.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link