Verzekeraars lanceren overzichtswebsite

Verzekeraars lanceren overzichtswebsite
  • 03 april 2018

Het Verbond van Verzekeraars lanceert vandaag een website waarop consumenten alle informatie over hun verzekeringen kunnen vinden. Het doel van het initiatief is om meer overzicht te creëren voor verzekerden.

Middels de website Mijnverzekeringenopeenrij.nl kunnen klanten zien of ze dubbel zijn verzekerd of juist zijn onderverzekerd. De consument hoeft hiervoor slechts een klantkenmerk in te voeren en hun verzekeraar te kiezen, waarna de gevonden verzekering aan het overzicht wordt toegevoegd.

Externe partijen
Het overzicht kan worden uitgebreid door iemand te machtigen en het bijvoorbeeld met familie te delen. Volgens het verbond hoeven gebruikers niet bang te zijn voor hun privacy, omdat de data wordt beheerd door externe partijen. De verzekeraars kunnen de overzichten hierom niet inzien of de data inzetten voor commerciële doeleinden.

Van 60% tot 80%
Momenteel wordt zestig procent van de particuliere verzekeringen aangeboden. Het is daardoor nog niet mogelijk om alle verzekeringen toe te voegen aan het overzicht. De initiatiefnemers vermoeden een stijging tot tachtig procent dit jaar. Volgens het Verbond van Verzekeraars willen sommige verzekeraars nog even wachten tot intrede of zijn ze nog niet klaar voor implementatie.

Algemeen directeur Richard Reuring verklaart tegenover Nu.nl dat Nederland voorop loopt in het digitaal en online regelen van hun financiële zaken, maar bewaren veel consumenten hun documenten nog fysiek. ‘We doen dit omdat we merken dat de consument hier echt wat aan heeft.’

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link