Ondernemers hekelen overheidsvoorlichting AVG

Ondernemers hekelen overheidsvoorlichting AVG
  • 4 mei 2018
  • Redactie

Ruim 77 procent van de door MKB Servicedesk ondervraagde ondernemers noemt de voorlichting over de AVG slecht tot zeer slecht. Daar komt bij dat meer dan 7 op de 10 mkb-bedrijven nog geen vereiste acties hebben ondernomen om compliant te zijn.

MKB Servicedesk ondervroeg 2800 mkb-bedrijven naar de voorbereiding op de GDPR. Uit de peiling bleek dat 70 procent van de mkb-ers nog geen concrete stappen heeft ondernomen. De helft van de ondernemers geeft aan stappen te hebben ondernomen of dit binnenkort te doen.
MKB-Nederland noemt deze uitkomsten zorgelijk. 'We horen van veel ondernemers dat ze met de handen in het haar zitten, niet weten waar ze moeten beginnen en door de bomen het bos niet meer zien’, aldus directeur Leendert-Jan Visser.

Geen handhaving; wel hulp
Ondernemers hebben volgens Visser duidelijke informatie nodig over de verordening. ‘Daar zou de overheid in moeten investeren. De Autoriteit Persoonsgegevens moet zich wat ons betreft de komende tijd vooral richten op hulp in plaats van handhaving. Zorg voor een zachte landing van de wet in het mkb.’

Uit mondiaal onderzoek van SAS bleek onlangs dat slechts 7 procent van de ondervraagde bedrijven (zowel mkb als grootbedrijf) voldoen aan de AVG.

comments powered by Disqus