Bynder sluit opnieuw kantoordeuren

Bynder sluit opnieuw kantoordeuren
  • 26 juli 2018
  • Redactie

Amsterdams techbedrijf Bynder laat drie dagen lang geen medewerkers toe op kantoor. Het bedrijf wil hiermee creativiteit en de productiviteit van de medewerkers bevorderen, en hoopt andere bedrijven te inspireren met een ‘Global Work Remote Day’.

‘Het idee is ontstaan nu we voor de tweede keer een week de deuren sluiten van onze kantoren’, aldus ceo Chris Hall. De 350 medewerkers wordt gevraagd om van 30 juli tot 3 augustus elders te werken. In 2017 organiseerde het bedrijf ook al een kantoorvrije week: ‘Na het succes, de vele inzichten en enthousiaste reacties van vorig jaar vragen we nu andere bedrijven om zich aan te sluiten. Tot nu zijn er meer dan twaalf bedrijven die meedoen.’ Bynder roept andere bedrijven op om vrijdag 3 augustus ook voor één dag de deuren te sluiten. ‘We willen werknemers en managers een steuntje in de rug geven. Dit is de tweede Global Work Remote Day.’

Schermgemis
Uit een enquête die vorig jaar na de kantoorvrije week werd gehouden, bleek dat veel medewerkers zich inderdaad creatiever en productiever voelen zonder gebonden te zijn aan een vaste omgeving. Bynder spreekt van medewerkers die het lastig vonden om zonder tweede beeldscherm te werken of een slechtwerkende WiFi-verbinding.

comments powered by Disqus