Gastvrijheidsbeleving onder medewerkers = werkgeluk

Gastvrijheidsbeleving onder medewerkers = werkgeluk
  • 3 januari 2019
  • Redactie

Het gastvrij benaderen van kantoormedewerkers zorgt ervoor dat er meer werkgeluk wordt ervaren op de werkvloer. De kwaliteit van facilitaire dienstverlening in een organisatie is hier volgens onderzoek voor 41% verantwoordelijk voor.

De invloed van gastvrijheid naar medewerkers op de arbeidsproductiviteit is onlangs onderzocht door Wageningen University in samenwerking met het UWV. Dr. Herman Kok, de onderzoeker die is verbonden aan de Gelderse universiteit, meent dat de gastvrijheidsbeleving het gevoel is dat de medewerker in kwestie op de eerste plaats staat. Facilitaire dienstverlening is met 41% een grote aanstichter van deze beleving. ‘Dit is sterk toe te schrijven aan de houding en het gedrag van facilitair personeel en hoe er wordt omgegaan met tijdelijke ongemakken.’

Aantrekkelijke kantoortuin
In het onderzoek wordt het belang van persoonlijke extra’s onderstreept. Zo zorgt een huiselijke uitstraling van een lunchruimte voor een betere medewerkersbeleving, wat weer effect blijkt te hebben op de arbeidsproductiviteit. Het onderzoek toont namelijk aan dat 55 procent van de medewerkersproductiviteit wordt bepaald door de werkomgeving.

comments powered by Disqus