VR-experiment bij St. Antonius

VR-experiment bij St. Antonius
  • 19 februari 2020
  • Redactie

Patiënten van het St. Antonius ziekenhuis kunnen sinds kort op verschillende afdelingen gebruikmaken van VR-brillen. ‘Hiermee wanen ze zich even in een andere wereld; ver weg van het ziekenhuis. Het biedt afleiding en geeft ontspanning.’

Middels de VR-brillen, die door SyncVR Medical speciaal zijn ontwikkeld voor het betreffende ziekenhuis, kunnen patiënten onder meer rondkijken in de Schotse natuur, een ontspanningsoefening doen of een stadswandeling maken. ‘Dankzij de VR-bril lijkt het net alsof je écht op die plek bent. Je ziet niet alleen een heel andere wereld om je heen, maar je hoort ook het geluid van die virtuele omgeving. Dat maakt dat je je daadwerkelijk in een andere wereld waant. Even weg van je ziekte’, meent Elke van Beek, kwaliteitsadviseur bij het St. Antonius Kankercentrum.

Afleidingsmanoeuvre
Naast de oncologieafdeling wordt er ook op andere ziekenhuisafdelingen geëxperimenteerd met de VR-bril. Zo is kinderarts Arine Vlieger een onderzoek gestart naar bloedprikken bij kinderen op de Downpoli, terwijl ze worden afgeleid met virtual reality. Ook de afdelingen Endoscopie en Revalidatie tonen interesse in deze technologie. Daarnaast denkt het ziekenhuis erover om de brillen te gebruiken bij het geven van voorlichting, zodat patiënten van tevoren precies weten én ook zelf kunnen ervaren wat een bepaalde behandeling inhoudt.






comments powered by Disqus