‘We leggen macht bij werkzoekenden’

‘We leggen macht bij werkzoekenden’
  • 20 februari 2020
  • Redactie

Werknemers die anoniem kunnen blijven en eenvoudiger worden gevonden door werkgevers: het doel van het nieuwe recruitmentplatform iammie.com. De oprichter hiervan dicht naar eigen zeggen het gat op de arbeidsmarkt door de werkgever bij de kandidaat te laten solliciteren.

‘We maken een behoefte in de markt concreet. We zorgen voor dat eerste gesprek en leggen daarmee de macht bij een partij waar deze hoort: de werkzoekenden’, aldus oprichter Nico de Jong. Hij stelt dat iammie.com een antwoord is op de uitdaging in arbeidsbemiddeling. De werkzoekende slaagt er niet in om een droombaan te vinden, terwijl de werkgever niet de juiste mensen weet te rekruteren. Het antwoord is volgens de oprichter een tussenoplossing. Werkgevers kunnen door de database met werkzoekenden scrollen, waarna de werkgever bij de werknemer solliciteert. Hierna worden de persoonsgegevens vrijgegeven. ‘De wensen van werkzoekenden staan centraal.’

War on talent
De Nederlandse arbeidsmarkt heeft nog steeds te maken met grote krapte. Uit de UWV Arbeidsmarktprognose blijkt dat het aantal banen in 2019 en 2020 met bijna 310.000 banen toeneemt. Afgezien van het feit dat de war on talent steeds heviger woedt, trekken werkgevers wereldwijd minder financiële middelen uit om talenten aan zich te binden.

comments powered by Disqus