Microsoft komt met COVID-19 screeningsapp

Microsoft komt met screeningsapp
  • 23 juni 2020
  • Redactie

Om werkgevers te ondersteunen in het heropenen van kantoren, lanceren UnitedHealth en Microsoft een screeningsapp. De tool screent medewerkers op het coronavirus en stuurt hen eventueel doorgestuurd voor een test. Het moet organisaties en medewerkers gemoedsrust bieden.

In de meeste staten in Amerika zijn er versoepelingen in gang gezet en openen vele kantoren hun deuren weer. Afgezien daarvan zijn er nog veel medewerkers in het land die terughoudend zijn in hun terugkeer naar de fysieke werkplek. Microsoft en Unitedhealth ontwikkelden hiertoe de app ProtectWell. Deze app stuurt collega’s een pushmelding zodra er een besmetting is gedetecteerd. Vervolgens worden alle medewerkers die risico lopen op besmetting, doorverwezen om een test te doen. De app stelt de werkgever op de hoogte van de testresultaten, om eventuele volgende stappen te kunnen nemen.

Back to work
Microsoft heeft geen inzicht in de medewerkersgegevens, claimt de techreus. Tevens bevat de app geen contacttraceringsinformatie, aangezien gezondheidsgegevens niet in te zien zijn door werkgevers. Anderzijds bevat het systeem wel richtlijnen en bronnen om veiligheid op de werkplek te kunnen waarborgen. Microsoft is de eerste organisatie die de eigen app in gebruik gaat nemen, voor de circa 92.00 medewerkers in de Verenigde Staten.

Een contacttracingsapp is er ook nog niet in Nederland. Onder meer de AP eerder voor het gebruik van een dergelijke tool.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link