Technologie boost Vlaamse employee experience

Technologie boost Vlaamse employee experience
  • 20 August 2020
  • Redactie

De implementatie van nieuwe technologieën op de werkvloer hebben een positieve impact op de medewerkersbeleving. 36% van de ondervraagde Belgische medewerkers gelooft dat technologie banen creëert. De helft ziet extra groeimogelijkheden in het bedrijf dankzij digitalisering.

Voor 6 op de 10 ondervraagde medewerkers betekent de implementatie van digitale toepassingen extra ontwikkelmogelijkheden. Dat toont recent gepubliceerd onderzoek van de Antwerp Management School in samenwerking met HR-dienstverlener SD Workx aan. De resultaten verbreken volgens de onderzoekers de mythe van het tech-pessimisme onder medewerkers. ‘Binnen de job in kwestie is vaak meer ruimte vrij voor andere, meer uitdagende taken. Volgens ons onderzoek beleven ook heel wat werknemers dat op deze manier. Dit gaat in tegen het doemdenken waarover je vaak leest als het om de invloed van technologie op de werkvloer gaat’, stelt Antwerp Management School-professor Ans de Vos.

Stressfactor
Meer dan de helft van de medewerkers (52%) ziet de introductie van digitale oplossingen op de werkvloer als een uitdaging. Een kwart van de Belgische respondenten verwacht nog toekomstige verschuivingen in het takenpakket. Dit heeft niet louter positieve implicaties: een derde spreekt over extra werkdruk door de nieuwe technologieën. De Vos: ‘Stress ontstaat bij technologische veranderingen vaak door angst of onzekerheid, twijfels of men de nieuwe taken wel aankan.’ Haar devies: zet extra in op opleidingsmogelijkheden voor medewerkers, zodat zij met zowel de technologieën als nieuwe verantwoordelijkheden leren om te gaan.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link