Thuiswerken op z’n retour

Thuiswerken op z’n retour
  • 10 september 2020
  • Redactie

Van de Nederlandse medewerkers zegt bijna de helft (48%) weer naar kantoor te willen terugkeren. Driekwart verwacht deze maand weer meerdere dagen op kantoor te werken.

Reistijd blijkt nog steeds een belangrijke dealbreaker voor de Nederlander. Onder medewerkers die meer dan 30 kilometer moeten reizen, is het enthousiasme het kleinst. 4 op de 10 van deze groep zegt weer uit te kijken naar de fysieke werkplek. Het onderzoek, uitgevoerd door mobiliteitsplatform Toogethr en Ruigrok Netpanel, maakt tevens inzichtelijk dat ook jongeren niet staan te popelen om terug te keren naar kantoor. Dat kan worden toegeschreven aan hogere productiviteit en idem concentratie op de thuiswerkplek.

CC-medewerkers
Ondanks dat een groot deel van de respondenten uitkijkt naar de fysieke werkplek, is vakbond FNV nog steeds voornemens om rond de tafel te zitten met werkgevers. Met name contactcentermedewerkers ervaren nadelige gevolgen van het thuiswerken. Deze medewerkers zijn privacyvraagstukken, een verstoorde werk- en privébalans en hoge persoonlijke kosten beu.

comments powered by Disqus