NMBS rolt app versneld uit

NMBS rolt app versneld uit
  • 11 september 2020
  • Redactie

De Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS) heeft een nieuwe app geïntroduceerd waarmee reizigers real-time inzicht hebben in de drukte in het openbaar vervoer. De app is in het leven geroepen om reizigers zo veilig mogelijk – op afstand – te laten reizen.

De applicatie MoveSafe geeft grafisch weer, van station tot station, hoe de drukte in treinstellen zich ontwikkelt, voor zowel zit- als staanplaatsen. In eerste instantie zal de app alleen op zichzelf te gebruiken zijn en zal later worden toegevoegd aan de NMBS Nationaal-app, die nog in ontwikkeling is. ‘We wilden de reizigers op hun vraag zo snel mogelijk informeren over de bezettingsgraad van onze treinen. We hebben daarom bij MoveSafe de voorkeur gegeven aan een snelle time-to-market, terwijl we ook de voorziene planning kunnen aanhouden voor de nieuwe NMBS Nationaal-app die in de maak is.'

Vervoer op maat
De Belgische ontwikkelingen op het gebied van het openbaar vervoer staan alles behalve stil. Eerder deze maand werd bekend gemaakt dat het Vlaamse vervoersbedrijf De Lijn vanaf 2022 gaat werken met vervoer dat via een app of per telefoon is te boeken. Reizigers op het platteland doen hier hun grootste voordeel mee.

comments powered by Disqus