Deliveroo bestaat 5 jaar en blijft groeien

Deliveroo bestaat 5 jaar en blijft groeien
  • 9 oktober 2020
  • Redactie

De bezorgdienst Deliveroo bestaat deze week 5 jaar en is in dit tijdsbestek van 130 restaurants en 300 fietskoeriers in Amsterdam uitgegroeid tot een platform met meer dan 3.000 restaurants en 3.000 riders in 19 Nederlandse steden. En volgens het bedrijf is het nog lang niet uitgegroeid.

Het succes wijdt het – van origine Britse – bedrijf aan de vernieuwde formule voor zowel de consument als de restaurants. ‘Deliveroo bood Nederlanders iets nieuws - veel meer keuze, een betere bestelervaring waarmee mensen hun bestelling konden volgen, en voor restaurants was dit een manier om gemakkelijker en betaalbaarder te bezorgen dan met welk ander bezorgbedrijf dan ook’, aldus Stijn Verstijnen, General Manager Nederland bij Deliveroo.

Het welbevinden van de bezorgdienst staat of valt met een goede samenwerking met restaurants. Vanaf de start zegt het bedrijf restaurants als partners te zien en helpt hen daarom regelmatig bij het opzetten van hun bezorging. Ze helpen bijvoorbeeld bij het geven van marketingsupport of geven advies over de beste verpakkingswijze.

In 2018 zette Deliveroo samen met Schiphol een pilot op waarmee ze klanten beloofden hun bestelling binnen een kwartier op de gate te bezorgen.

comments powered by Disqus