Drukke telefoonlijnen door schaatsongevallen

Drukke telefoonlijnen door schaatsongevallen
  • 15 februari 2021
  • Redactie

Nederlands gingen afgelopen weekend massaal het ijs op om te schaatsen. De gevreesde chaos op het ijs bleef uit, wel was het in de ziekenhuizen dubbel zo druk op de spoedeisende hulp als op andere zaterdagen in deze coronaperiode.

Schaatsers moesten worden behandeld voor enkelblessures, gebroken polsen, gebroken heupen en andere blessures. Dat meldt de NOS op de website. De toestroom leidde niet tot extra druk op de ziekenhuisbedden. Veruit de meeste gewonden konden na behandeling weer naar huis.

Extra personeel en gips
Een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen zegt tegen het ANP dat de ziekenhuizen goed waren voorbereid op de drukte. Er was extra personeel ingezet en extra gips ingeslagen. ‘Dit hebben we sinds 2012 niet meer meegemaakt. En het is natuurlijk ook een prachtig weekend, vlak voor de dooi invalt. Dan gaat iedereen massaal naar buiten.’

In Friesland waren de vijf huisartsenposten overbelast. De drukte daar was zo groot dat de telefoonlijnen bijna niet meer te bereiken waren. De Dokterswacht vroeg mensen daarom zo veel mogelijk af te zien van een bezoek. Ook in het ziekenhuis in Sneek was het druk. Net als gisteren moesten daar zo'n 50 mensen met botbreuken behandeld worden.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link