Stoppelenburg wordt nieuwe ceo Mirage Retail Group

Stoppelenburg wordt nieuwe ceo Mirage Retail Group
  • 30 september 2021
  • Peter van Woensel Kooy

Michiel Witteveen stopt als ceo van Mirage Retail Group, het moederbedrijf van onder meer Blokker, Intertoys en BCC. Hij wordt opgevolgd door Dirk-Jan Stoppelenburg (links op de foto), die het bedrijf naar de beurs gaat brengen.

Witteveen blijft nog wel actief betrokken bij Mirage, als eigenaar en Voorzitter van de Raad van Commissarissen.'De klant centraal zetten', was ook in de voor zijn winkels zware lockdown-tijden Witteveens devies. Hij liep voorop in de strijd tegen de in veler ogen onredelijke sluitings-eisen van non food winkels.

De wisseling van de wacht aan de top is volgens het bedrijf onderdeel van de strategie ‘voor borging van de continuïteit van de organisatie.’ Onder Witteveen groeide Mirage Retail Holding naar eigen zeggen uit tot en ‘wendbare ondernemende organisatie met startup mentaliteit’. Begin 2019 kocht hij – destijds als ceo van Blokker - de winkelketen van de toenmalige eigenaar, de familie Blokker. Enkele maanden later werd speelgoedketen Intertoys, dat in de jaren ervoor speelbal was geworden van verschillende investeerders, overgenomen en nieuw leven ingeblazen. Later werd ook BCC aan het portfolio toegevoegd.

Nu is het dus tijd voor een volgende stap: met een beursgang denkt Mirage klaar te zijn voor de toekomst. Met dus een nieuwe ceo aan het roer. Stoppelenburg is sinds april 2019 betrokken bij Mirage als Voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de strategie om Mirage en diens formules winstgevend te maken. Eerder was hij ceo van kledingbedrijf Scotch & Soda. Per 1 februari 2022 neemt hij het stokje over. Witteveen: ‘Ik ben trots op onze mensen en de mooie groep bedrijven die in korte tijd zoveel hebben gerealiseerd om Mirage Retail Group te vernieuwen, relevantie te creëren in de Nederlandse retail en de weg naar winstgevendheid terug te vinden.’
(PvWK, bron: Blokker / Twinkle, beeld: MRG)

comments powered by Disqus