Klantenservicemedewerkers Microsoft omarmen Copilot

Klantenservicemedewerkers Microsoft omarmen Copilot
  • 11 september 2023
  • Kel Koenen

Duizenden klantenservicemedewerkers bij Microsoft hebben de kracht van Copilot ontdekt tijdens hun dagelijkse werkzaamheden. Volgens de techgigant heeft deze geavanceerde tool bewezen klantenvragen sneller en preciezer op te lossen.

Dynamics 365 Customer Service Copilot biedt medewerkers een interactieve chatervaring, bovenop toegang tot kennisbanken en casusgeschiedenis, en ondersteunt hen bij het opstellen van op maat gemaakte antwoorden op vragen. De brede beschikbaarheid van Copilot in Dynamics 365 Customer Service staat gepland voor oktober. Microsoft heeft eerder deze maand ook Customer Insights vernieuwd, waarbij eveneens gebruik wordt gemaakt van Copilot.

Input
Geoff Maxwell, General Manager voor Customer and Digital Experience bij Microsoft, sprak over het potentieel van Copilot. ‘Wanneer we onze tools toepassen bij tienduizenden mensen, is dat een ongelooflijke kans voor ons om te leren hoe we ze daadwerkelijk moeten toepassen en het product verbeteren. We bevinden ons nog aan het begin van deze reis, net als veel van onze klanten. Er is hier zoveel mogelijkheid om het nog effectiever te maken.’ De input van duizenden customer servicemedewerkers van Microsoft die de mogelijkheden van Copilot in hun dagelijkse werk hebben getest, heeft volgens Maxwell bijgedragen aan de verfijning van het product.

Copilot is een geavanceerde toepassing die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en grote taalmodellen, zoals GPT-4, om werknemers te ondersteunen bij hun dagelijkse taken. Hierdoor kunnen repetitieve taken worden geautomatiseerd, waardoor medewerkers meer tijd kunnen besteden aan complexere aspecten van hun werk. Microsoft Dynamics 365 Copilot biedt een scala aan AI-oplossingen voor onder meer verkoop-, service- en marketingfuncties.

Langdurig
Het Customer Service en Support-team van Microsoft bedient meer dan een miljard klanten over de hele wereld en staat klaar om vragen te beantwoorden over software-implementaties tot Xbox- en Surface-apparaten. Aangezien veel van deze gevallen langdurig onderzoek vereisen om een oplossing te vinden, beweert Microsoft dat Copilot zijn medewerkers in staat heeft gesteld meer tijd te besteden aan werk waarin ze uitblinken.

In plaats van zich te verdiepen in meerdere casusgeschiedenissen om het probleem van een klant te achterhalen, kunnen medewerkers nu eenvoudigweg Copilot gebruiken om snel een samenvatting van de zaak te verkrijgen, zodat ze zich kunnen concentreren op het bedenken van oplossingen. Bryan Belmont, Corporate Vice President Customer Service en Support bij Microsoft, benadrukt: ‘Dit stelt hen echt in staat om zich te richten op het werk waar ze het meest plezier aan beleven en waar ze de meeste waarde kunnen toevoegen. Het verwijdert de saaie, tijdrovende aspecten van hun werk, die niemand leuk vindt maar toch cruciaal zijn voor het leveren van hoogwaardige service.’

comments powered by Disqus