VW en Pon dragen bij aan betere employee experience

VW en Pon dragen bij aan betere employee experience
  • 6 september 2023
  • Kel Koenen

Volkswagen heeft een aandeel van 49% in Bike Mobility Service (BMS) van Pon genomen. BMS is op dit moment actief in Duitsland, Nederland, Oostenrijk, België, Zweden en de Verenigde Staten en voorziet meer dan 600.000 werknemers in 65.000 bedrijven van bedrijfsfietsen.

Beide bedrijven werken al meer dan twintig jaar samen in de automotive sector, maar nu slaan ze de handen ineen in de wereld van fietsleasing. Het doel van Volkswagen met deze samenwerking is de ontwikkeling tot een brede aanbieder van mobiliteitsdiensten en fietsleasing heeft veel potentieel. ‘We breiden hiermee ons serviceaanbod gestaag uit voor zakelijke klanten en ondersteunen onze lange termijngroei in de Europese wagenparksector’, zo laat een woordvoerder weten.

Janus Smalbraak, ceo van Pon, benadrukt het belang van bedrijfsfietsen en hun rol in het verbeteren van de employee experience. ‘De e-bike speelt een cruciale rol in het toekomstige woon-werkverkeer en de leaseoptie biedt werknemers veel bredere toegankelijkheid mogelijk gemaakt door hun werkgevers. De vooruitzichten voor zowel Europa als de VS zijn zeer veelbelovend. Het is spannend om Volkswagen te vergezellen in zijn verdere stappen op de leasefietsmarkt en samen te werken aan mobiliteitsaanbiedingen.’

Smalbraak: ‘Fietsen is gezond, duurzaam en nog leuk ook. Fietslease past gewoon supergoed in de elektrische beweging van dit moment.’ De samenwerking stimuleert niet alleen de groei van de fietsindustrie, maar verbetert ook de employee experience van duizenden werknemers wereldwijd door toegankelijke en duurzame mobiliteitsopties.

comments powered by Disqus