De sterren van customer contact!

De sterren van customer contact!
  • 1 december 2023
  • Kel Koenen

De Belgische branchefederatie Customer Contact streek neer in het Waals-Brabantse Wavre voor haar jaarlijkse congres. Het thema 'celebrate the starts of customer contact' werd alle eer aangedaan met de uitreiking van de eerste Customer Contact Awards.

Naast vakinhoudelijke break-outsessies, inspirerende keynotes en prachtige netwerkmogelijkheden zijn ook de eerste Customer Contact Awards uitgereikt aan zes topcollega's in de volgende categorieen:

  • Empathie- Sarien Bosmans (ITZU)
  • Teamplayer - Mansour Jamal Ibrahim (24+)
  • Communication - Ludivine Hottiau
  • OCTA+ Efficiency - Vera Reumers (DHL)
  • Extra Mile - Stephanie Mezu (Mazda)
  • Creativity - Margot van Roey (ITZU)

(vlnr. Margot, Sarien, Vera, Ludivine en Mansour. Stephanie was niet aanwezig)

Het Customer Contact Congress 2023 was een editie die monden deed openvallen. En niet alleen voor de overvloed aan lekkere hapjes. Break-outsessies, wetenschappelijke inzichten, ontspannen gesprekken en de staande ovatie voor onze slotspreker maakten nog maar eens duidelijk: voor de sterren van onze sector is dit een niet-te-missen afspraak.

De voormiddag bracht gezonde keuzestress. Je kon kiezen uit maar liefst 12 break-outsessies. De rode draad was, niet verwonderlijk, het gebruik van artificiële intelligentie in onze sector. Toch waren het vooral de praktijkcases die de meeste geïnteresseerden lokten. Opnieuw bleek dat collega’s vooral op zoek zijn naar hands-on tips en praktijkervaringen. Ook de gezonde nieuwsgierigheid naar ‘hoe zouden die dat aanpakken?’ maakte dat het soms drummen was voor de use case sessies.

De primeur van de dag was voor professor Yves Van Vaerenbergh. In de namiddag mocht hij de eerste resultaten presenteren van ‘Let’s FAQ de klantendienst’. Nog net geen 1.000 ingevulde enquêtes, maar wel resultaten that are worth a million. En wat blijkt, de collega’s in onze sector werken graag in customer centers, maar het is de werkdruk, de verbale agressie en het gebrek aan empowerment dat het zo zwaar maakt. En net die empowerment is iets waar we binnen onze sector hard aan moeten werken, raadde Van Vaerenbergh ons aan. Van een extra (financiële) beloning tot een welgemeend schouderklopje, het maakt een wereld van verschil.

In de namiddag nam futuroloog Stefaan Vandist de zaal mee naar de toekomst. Hij vroeg ons om onze gevoelens van angst, cynisme en twijfel voor innovatie opzij te zetten voor een open blik en optimisme. Die open blik onderstreepte ook Elke Jeurissen met haar warm pleidooi voor meer inclusie op de werkvloer. In 5 stappen zette ze de aanwezigen op goede weg om controle te durven loslaten. Want niemand weet alles, maar samen weten we wel heel veel.

'Dit is therapie voor mij.' Met die woorden begon Sebastien Bellin een keynote die de zaal drie kwartier lang kippenvel bezorgde. Bellin bracht zijn persoonlijke verhaal over hoe hij van slachtoffer van een bomaanval naar een overlever ging. Hoe hij ego durfde opzijzetten voor teamgevoel. En hoe hij de constante obsessie voor cijfers en kwantiteit inruilde voor drijfveren die je niet in getallen kan uitdrukken. Geluk, positiviteit en teamgevoel. Je kon een speld horen vallen. In schril contrast tot het luide applaus en de staande ovatie die er spontaan op volgde.

Deze keynote bracht een boost van positiviteit.

Foto's Customer Contact/Jim De Sitter

comments powered by Disqus