Statieheld-pilot Spar en Statiegeld Nederland verbetert klantbeleving

Statieheld-pilot Spar en Statiegeld Nederland verbetert klantbeleving
  • 12 september 2024
  • Kel Koenen

Supermarktketen Spar en Statiegeld Nederland zijn gestart met de Statieheld-pilot op drie Spar universiteits-locaties: Hogeschool Utrecht, TU Eindhoven en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Deze pilot moet studenten stimuleren (beter) hun blikken en flessen in te leveren.

De nieuwe Statieheld-automaten maken gebruik van RAAS-model (RVM As A System), waarbij de technologie als een dienst wordt aangeboden. Dit biedt SPAR de mogelijkheid om de efficiëntie en het onderhoud van de automaten te optimaliseren zonder zelf eigenaar te zijn van de systemen.

De automaten scannen producten snel en nauwkeurig, waarbij het statiegeld direct via een Tikkie wordt teruggestort op de rekening van de gebruiker. Dit past bij de on-the-go levensstijl van Generatie Z, oftewel de generatie die producten onderweg consumeert en duurzaamheid verwacht van bedrijven. Door de automaten op drukbezochte plekken zoals universiteiten en steden te plaatsen, wordt recyclen eenvoudiger, sneller en toegankelijker.

De pilot van het duurzame statiegeldsysteem heeft als doel om het proces van de inname van statiegeldflessen op (universitaire) locaties te verbeteren en te verduurzamen, zowel voor klanten als voor Spar en Statiegeld Nederland. De pilot wordt na 4 tot 6 maanden geëvalueerd om te beoordelen hoeveel de automaten bijdragen aan Spar’s klanttevredenheid en operationele efficiëntie. Hoewel eerdere resultaten op Spar-locaties op vakantiepark De Leistert en in Zoutelande positief zijn, is de verdere uitrol van het systeem afhankelijk van deze evaluatie.

comments powered by Disqus