Topic: Customer Service Management
Kloppend Hart - Simyo
  • 17 april 2018
  • Redactie

Kloppend Hart - Simyo

Het immense gebouw waarin meerdere telecombedrijven zijn gevestigd, is vanaf Amsterdam Sloterdijk niet te missen. In de aankomsthal begroet de sympathieke en breed glimlachende Gerry van der Laan me. Bij aankomst op de customer care-afdeling van Simyo is de ontspannen sfeer direct voelbaar, ondanks de vroege maandagochtend op het moment van bezoek. Gerry van der Laan, manager Klantenservice bij Simyo: ‘Dit is niet zomaar een klanten-servicebaantje, maar het hart van de organisatie.’

Servicegaranties: zeggen wat je doet en doen wat je zegt
  • 17 april 2018
  • Redactie

Servicegaranties: zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Tik je de zoektermen ‘servicegarantie’ of ‘tevredenheidsgarantie’ in, dan komen al snel resultaten en concrete voorbeelden van Greetz, ING, Webprint en Carpetright op het scherm. Ook Jumbo gebruikt al jaren een servicegarantie, de 7 Zekerheden, waarmee de supermarktketen klanten zeven harde garanties biedt over de kwaliteit van zijn dienstverlening. Servicegaranties zijn harde en concrete beloften voor (potentiële) klanten, waarin concrete kwaliteitsniveaus of zelfs 100% tevredenheid worden afgegeven.

Digitale service in de lead bij Oxxio
  • 27 maart 2018
  • Redactie

Digitale service in de lead bij Oxxio

Klachten zijn doorgaans niet het lievelingsonderwerp van bedrijven, maar bij Oxxio draaien ze niet om de hete brij heen. Prominent op de eigen website meldde de energieleverancier begin dit jaar de trotse eigenaar te zijn van de Klacht.nl Award 2017, ‘voor het naar tevredenheid oplossen van 100% van de binnengekomen consumentenbezwaren’. Deze mate van transparantie blijkt symbolisch voor de energiechallenger, zo wordt duidelijk als we commercieel manager Freddy Verweij spreken. “Klanten ontzorgen moet de basis zijn van jouw dienstverlening.”

Kloppend Hart: Knab
  • 27 maart 2018
  • Redactie

Kloppend Hart: Knab

Zodra het massale, stenen gebouw met oud roze rolgordijnen opdoemt, denkt de bezoeker even dat hij op de verkeerde locatie is. Het pand is lastig te associëren met het jonge imago van Knab. Bij aankomst verwelkomt de breed glimlachende millennial Jim Groot, teamleider Service, ons en lopen we via de stenen wenteltrap naar de eerste verdieping: het hart van de klantenservice. Trots gidst hij ons over zijn afdeling. Zodra de vergadertafel slash pingpongtafel in het zicht komt en we beneden in de bruine kroeg van de financieel dienstverlener staan, beseffen we dat we inderdaad bij Knab over de vloer lopen.


Iedere woensdagmiddag op de hoogte van het laatste nieuws?

Inschrijven