Boete, wielklem of een Tony?

Boete, wielklem of een Tony?
  • 18 september 2019
  • Nienke Bloem

Heb je ook zo’n fijne vakantie gehad? Ben je er even helemaal tussenuit geweest? Of dat nu een lange reis naar Verweggistan, een hotel aan de Middellandse Zee, een cruise, of anderhalve week kamperen was – wat is het toch fijn om even de boel de boel te laten. Andere ervaringen opdoen, de computer uitlaten en lekker samen zijn. Met familie, vrienden of gewoon even lekker samen met jezelf. Alles loslaten en de radartjes in het hoofd wat lucht geven.

Wij kozen dit jaar voor een hele toffe camping in Drenthe, waar echt van alles mocht. Veel meer dan op een traditionele camping, waar ik dan toch denk aan coniferenhagen, een snackbar, met een wcrol over het veld, grote caravans met een buitentent en een luifel, recreatieteam en veel regeltjes…

Deze camping was anders, denk net even alternatiever. Natuurlijk was er wel een restaurant, met gezonde en wat minder gezonde snacks, elke dag een daghap, met biovlees maar ook vegacombi’s die niet elke dag uit mijn keuken komen. Met een bar, met soms een dj of band, een voorstelling en vooral lekkere hangmatten.
De plek voor ontmoetingen, af en toe (ok, regelmatig) een drankje, en ook de plek van de speeltuin. Er was een zwembad en dat was dan wel weer lekker traditioneel: blauw water, bommetjes, drijvende flamingo’s en heerlijk plonzen voor allen. Maar wat dan minder standaard was, dat vanaf 19 uur het zwembad voor 18+ was gereserveerd en dus de ouders even relaxed konden zwemmen. Zennn.

Fikkie stoken
Man, wat heb ik genoten. Van het feit dat we fikkies mochten stoken. Van het feit dat er lekker aangeklooid werd. Dat kinderen hun collectie zelfgezochte stenen lieten zien. Van al die te gek gave bouwsels, die creatieve zielen hadden gebouwd en die je kon huren voor een week, of twee. Waar vooral van alles mocht dus.

Dat ‘mogen’ zit in de kern van wie deze camping wil zijn voor zijn gasten; net even anders. Voor mij het mooiste voorbeeld van eigenheid, was hoe het personeel omging met foutparkeren. Natuurlijk wilden ze zo min mogelijk auto’s op het terrein. Maar wat als iemand de auto toch op een plek neerzette waar het niet mocht? Een boete? Een wielklem? Nee, hier kreeg de foutgeparkeerde auto een briefje onder de ruitenwisser met de boodschap ‘Dit mag alleen als je de receptioniste hebt omgekocht met een reep Tony Chocolonely caramel zeezout!’.

Ha, dat is toch te leuk? Omdenken als het gaat om klantbeleving. Wat een topactie, wat een topcamping, wat een topvakantie. Volgend jaar komen we zeker terug.

Noot: deze column is gepubliceerd in CustomerFirst 07/08-2019.

comments powered by Disqus