Vodafone lanceert service voor slechthorenden

Vodafone lanceert service voor slechthorenden
  • 3 juni 2014
  • Redactie

Voor de ondersteuning van klanten die doof of slechthorend zijn, introduceert Vodafone in het Verenigd Koninkrijk een speciale service. Via een live British Sign Language (BSL) tolk, die real-time vragen en antwoorden kan vertalen, kunnen gebruikers van de online videodienst nu in contact staan met een Vodafone-agent.

Vodafone is de eerste telecomprovider die de service, die gebruik maakt van de technologie van softwareleverancier SignVideo, gratis aanbiedt. Het enige wat klanten moeten doen is met een tablet, laptop of smartphone af te stemmen op de toegangssectie op de website van Vodafone. De dienst is beschikbaar op werkdagen tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds.

‘Deze dienst is een andere manier om onze producten en services eenvoudiger toegankelijk te maken. Slechthorende klanten die gebruik maken van BSL kunnen nu hulp en advies krijgen van ons klantenserviceteam ’, legt Jane Frapwell, woordvoerder Vodafone UK, uit.

Slechte bereikbaarheid 112
Doven en slechthorenden in Nederland hebben zich op hun beurt beklaagd over de slechte bereikbaarheid van alarmnummer 112. Zij krijgen niet altijd contact met de landelijke meldkamer in Driebergen, ondanks de door de overheid aangewezen software die dat mogelijk moet maken. Daarvoor waarschuwt Stichting Tolknet vandaag.

Als het wel lukt een verbinding te maken, dan verloopt de melding vaak traag of met onderbrekingen. Bijkomend probleem is dat de meldkamer de naam en het adres van de dove beller niet automatisch kan vaststellen. Volgens het betreffende kenniscentrum is het op deze manier wachten op het eerste slachtoffer. ‘De veiligheid van doven en slechthorenden staat op het spel. Actie is nu nodig’, meent een woordvoerder.

Gemiddeld wordt 30-50 keer per maand naar 112 gebeld door doven en slechthorenden. Tot dusver zijn bij Tolknet geen ernstige incidenten bekend als gevolg van een mislukte of te trage noodoproep.

comments powered by Disqus