Ziekenhuis St Jansdal waarschuwt patiënten voor onverzekerde zorg

Ziekenhuis St Jansdal waarschuwt patiënten voor onverzekerde zorg
  • 28 december 2015
  • Redactie

Ondanks dat ziekenhuis St Jansdal overeenstemming heeft bereikt met alle zorgverzekeraars voor het jaar 2016, zijn niet alle patiënten verzekerd van volledige kostenvergoeding. Het St Jansdal heeft geen contract voor enkele budgetpolissen en waarschuwt patiënten hierover.

Het ziekenhuis kan niet inzien voor welk pakket met aanvullende zorg patiënten verzekerd zijn. Om niet voor verrassingen te komen staan, adviseert het ziekenhuis om van tevoren bij de eigen verzekeraar te informeren omtrent behandelingen die buiten het basispakket vallen. Op www.stjansdal.nl vinden patiënten nadere informatie en prijzen over behandelingen.

Budgetpolissen
Patiënten die een Basis Budget polis van Zilveren Kruis hebben afgesloten, een Avéro Achmea Zorg Plan Selectief-polis, Gewoon Zekur-polis, onderdeel van coöperatie VGZ of een Gewoon Zeker Vrij-polis, onderdeel van coöperatie VGZ, krijgen de kosten van de geplande zorg niet of maar gedeeltelijk vergoed. Voorbeelden van geplande zorg zijn een knie-, heup-, of liesbreukoperatie. Bepaalde zorg, waaronder spoedeisende hulp, verloskunde en doorverwijzing door een andere specialist vanwege het ontbreken van kennis, ervaring of faciliteiten wordt wel vergoed.
Het ziekenhuis is blij met alle zorgverzekeraars een overeenkomst te hebben voor het komende jaar en dat dus iedereen in het St Jansdal terecht kan voor zorg. Financieel directeur Arend Jan Poelarends (rechts) en sales controller Henri van der Cozijne (links) zetten de laatste symbolische groene vinken als teken dat met alle zorgverzekeraars overeenstemming is bereikt.
 

comments powered by Disqus