SCOPE presenteert KYC-oplossing voor financiële sector

SCOPE presenteert KYC-oplossing voor financiële sector
  • 18 mei 2017

SCOPE, leverancier van CRM-systemen, presenteert vandaag een Know Your Customer-oplossing (KYC) voor financiële instellingen op de Nederlandse markt. Met SCOPE KYC kunnen klanten en adviseurs van vermogensbeheerders op een gebruiksvriendelijke, efficiënte en veilige manier informatie uitwisselen die nodig is voor het ‘customer boarding proces.

De nieuwe dienst is opgezet in overeenstemming met MiFID II (Markets in Financial Instrument Directive), de nieuwe Europese beleggingsrichtlijn die in januari 2018 in werking treedt. Doel hiervan is het efficiënter en transparanter maken van de Europese financiële markten en het vergroten van de bescherming van beleggers. Deze zal echter wel leiden tot toenemende druk op het businessmodel van vermogensbeheerders, omdat compliant zijn met de wet- en regelgeving veel tijd, geld en inzet kost. Daarom heeft SCOPE naar eigen zeggen een oplossing ontwikkeld die betaalbaar is voor kleine en grote vermogensbeheerders.

Risicobereidheid
Onderdeel van SCOPE KYC is risicobereidheidsbepaling op basis van een rekenengine voor scenario-analyse (EPI-engine). Hiermee kan een cliënt een bewuste keuze maken voor het risico dat hij bereid is te lopen met zijn vermogen. Dit reikt verder dan oudere systemen, die gebaseerd waren op multiplechoicevragen.

De KYC-oplossing zal de haalbaarheid van de beleggingsdoelstellingen dagelijks door de EPI-engine laten berekenen. Dit stelt het systeem en daarmee de beheerder in staat een cliënt op tijd te waarschuwen wanneer de haalbaarheid van zijn doelstellingen onder door hem geaccepteerde waarde zakt. Of de cliënt te adviseren minder risico te nemen omdat de goede beleggingsresultaten tot een hogere haalbaarheid van de doelstellingen heeft geleid.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link