Mtel overgenomen door Evolve IP

Mtel overgenomen door Evolve IP
  • 02 augustus 2017

Evolve IP, leverancier van clouddiensten, neemt de Nederlandse klantcontactspecialist Mtel volledig op in zijn portfolio. ‘Deel uitmaken van Evolve IP biedt ons nieuwe kansen om onze positie te versterken in de regio’, verklaart Michiel van Dis, algemeen directeur van Mtel.

Deze strategische aankoop is onderdeel van de groeistrategie van Evolve IP en heeft als doel diens positie in Europa te versterken. Gemene deler van de twee bedrijven is dat ze onder meer compleet op maat gemaakte contactcenteroplossingen bieden en integratiemogelijkheden die aansluiten bij de unieke behoeftes van klanten. De fysieke aanwezigheid van het in 1999 opgerichte Mtel in Europa vormt voor de overnemende partij de kers op de taart. ‘Mtel heeft een geweldig bedrijf opgebouwd in Nederland en Duitsland en we willen graag verder groeien in de Europese markt, zowel organisch als door M&A’, licht Thomas Gravina, algemeen directeur van Evolve IP, toe.

Contactcenterintegraties
Op zijn beurt geeft Michiel van Dis, sinds 2005 ceo van Mtel, aan verheugd te zijn over de actuele koppeling. ‘Deze acquisitie biedt zowel huidige als potentiële klanten in heel Europa de mogelijkheid voordelen te benutten van Evolve IP’s focus op het bouwen van op maat gemaakte cloudstrategieën. Onze klanten zullen als eerste profiteren van hun web-based managementportal OSSmosis en diverse contactcenterintegraties.’ Over het bedrag dat met deze overname gemoeid is, wil hij geen mededelingen doen. Wel onthult Van Dis nog dat Mtel de partij was die toenadering zocht. 'Autonoom groeien ging wat ons betreft niet snel genoeg, dus zijn wij op een gegeven moment actief op zoek gegaan naar een strategische partner om toe te werken naar meer schaalgrootte. In de Verenigde Staten lopen ze pakweg 5 jaar voor, dus voor ons was het logisch om daar te zoeken', duidt de nieuwbakken managing director Europe van Evolve IP.

Aanvullend laat Mark Boermans, marketingmanager bij Mtel, nog weten dat alle 65 medewerkers en het managementteam 'gewoon blijven', op de bestaande locaties in Nederland en Duitsland. Evolve IP, dat zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Wayne heeft staan, telt momenteel ruim vierhonderd medewerkers. De komende maanden voert Mtel nog de eigen merknaam met als ondertitel 'an Evolve IP Company'. Per 2018 wordt dat Evolve IP. 'In Nederland hebben we een goede naam opgebouwd. Zonde om dat 1-op-1 weg te gooien', verklaart Boermans de strategie van de naamswijziging. 'Ook willen we juist het aan elkaar koppelen van deze namen benadrukken.'

Ongeveer anderhalf jaar ging Mtel nog een strategisch partnerschap aan met VipCom.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link