Stabiele zomerdrukte bij ANWB Alarmcentrale

Stabiele zomerdrukte bij ANWB Alarmcentrale
  • 08 augustus 2017

De alarmcentrale van ANWB heeft de afgelopen week zo’n 11.000 telefoontjes per dag ontvangen, met uitschieters naar 13.000. Volgens de organisatie komt dit overeen met voorgaande jaren. Wel wordt vanuit bepaalde landen en regio’s meer contact gezocht met de centrale.

Zo zijn de hulpverleningscijfers in landen als Spanje, Griekenland en Kroatië gestegen, wat in overeenstemming zou zijn met de groei van het aantal vakanties naar deze landen. In Kroatië is het aantal hulpaanvragen voor auto’s met 25 procent gestegen en dat voor personen met 11 procent. De personenhulp in Spanje en Griekenland is met respectievelijk 12 en 44 procent gestegen, terwijl de hulp aan auto’s gelijk is gebleven. Vanuit Portugal neemt ANWB een ‘opvallende stijging’ waar.

IJsland
Nog een opmerkelijke stijger is IJsland. Daar moest vorig jaar twee keer hulp worden geboden, terwijl deze zomer dertien hulpaanvragen kwamen vanaf het eiland. Het ging steeds om Nederlandse vakantiegangers die met een eigen auto, camper of motor naar IJsland waren gereisd. Vorig jaar steeg het aantal verzoeken vanuit Noorwegen, Zweden en Finland.

ANWB constateert dat de vraag naar personenhulpverlening in Turkije is gedaald met 14 procent, terwijl de hulp aan auto’s nagenoeg gelijk is gebleven. In de totale hulpverlening tijdens de zomer is een daling van 3 procent waar te nemen. De centrale stelt dat meer mensen hun buitenlandse vakantie in het voorjaar vieren, in plaats van in de dure en drukke zomerperiode.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link