Startup moet digitale assistent M 'ompraten'

Startup moet digitale assistent M 'ompraten'
  • 1 augustus 2017
  • Redactie

Facebook neemt de Amerikaanse startup Ozlo over. Het overgrote deel van de circa dertig medewerkers van dit jonge bedrijf gaat aan de slag bij het team achter Messenger. Doel is het verbeteren van M, de virtuele assistent van de sociale netwerksite.

Ozlo, dat gespecialiseerd in het begrijpen van tekstuele conversaties, claimt met zijn AI-technologie automatisch antwoorden te kunnen genereren die verder gaan dan een simpele ja of nee. Uitgangspunt is dat M straks kan ‘leren’ van de antwoorden die mensen geven en dat de slimme software suggesties doet op basis van de gesprekken die mensen via Messenger voeren. Over het bedrag dat Facebook voor de overname van deze startup heeft betaald, zijn geen mededelingen gedaan.

M dook voor het eerst al in augustus 2015 op, als antwoord op Siri en Cortana. De dienst, die voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar is, moet chatten leuker en handiger maken voor gebruikers.

Op hol geslagen
Ondertussen kwam afgelopen zondag aan het licht dat Facebook de bouw van slimme, zelfdenkende robots vroegtijdig heeft moeten afbreken. Volgens insiders zouden AI's een eigen coderingstaal hebben ontwikkeld die onnavolgbaar was voor programmeurs van de sociale netwerksite. Vanwege dit gebrek aan controle is het project tijdelijk stilgelegd, aldus technologieblog Tech Times.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link