Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt dagelijks tot 30 AVG-klachten

Autoriteit Persoonsgegevens ontvangt dagelijks tot 30 AVG-klachten
  • 7 juni 2018
  • Redactie

De invoering van de AVG leidt tot dusver tot veel klachten: vooralsnog heeft de Autoriteit Persoonsgegevens 170 klachten ontvangen. In totaal zijn dat er 25 tot 30 per dag. Volgens de waakhond is dit een signaal dat mensen privacy hoog in het vaandel hebben.

Een woordvoerder van de privacywaakhond laat in een interview met NU.nl weten dat de klachten over de naleving van de AVG afkomstig zijn van consumenten die bang zijn dat hun persoonsgegevens niet goed worden verwerkt. Daarentegen geeft de organisatie aan dat er sinds de invoering op 25 mei weinig vragen binnenkomen over de implementatie van de nieuwe verordening. Bedrijven zoeken voornamelijk contact over kleinere details.

Cookies
De Consumentenbond meldde vandaag dat bijna 70 procent van de websites zich niet aan de nieuwe wetgeving houdt. Daar kwam de organisatie achter na een steekproef onder 150 websites, waaronder webshops. De overgebleven 31 procent van de onderzochte websites voldoet wel aan de cookie-eisen van de AVG, wat inhoudt dat de gebruiker van de website ‘vrije’ toestemming geeft op basis van ondubbelzinnige en specifieke informatie.

comments powered by Disqus
  • Deel dit artikel
  • Reacties
  • Link