Kwart Nederlandse medewerkers vreest baanverlies

Kwart Nederlandse medewerkers vreest baanverlies
  • 31 augustus 2020
  • Redactie

De coronacrisis is bij veel medewerkers niet in de koude kleren gaan zitten: 26% van de Nederlanders is bang om door gevolgen van de coronacrisis zijn of haar baan te verliezen. Onder jongere werknemers zijn de zorgen het grootst.

Dat blijkt uit een peiling van Visma Raet onder ruim 1.000 werkende Nederlanders. Hieruit blijkt dat jongere medewerkers vaker werken met een tijdelijk contract, waardoor medewerkers met een vast contract meer baanzekerheid hebben. 1 op de 3 werkenden onder de 35 maakt zich zorgen over zijn of haar baan. Bij de 55+’ers is dit 1 op 5.

Omscholen
Veel respondenten overwegen zich om te scholen naar een andere branche, en zodoende naar een meer kansrijke sector over te stappen. Waar een sector als de horeca het zwaar te verduren heeft, neemt de omzet in de wereld van IT-dienstverleners een vlucht. ‘De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat we niet stil kunnen blijven staan. Bijvoorbeeld in je eigen vakgebied, hoe dat zich ontwikkelt, maar ook daarbuiten zijn nieuwe kansen, andere kansen’, vertelt hr-expert Joke van der Velpen van Visma Raet.


comments powered by Disqus