Zoom IQ krijgt OpenAI-technologie

Zoom IQ krijgt OpenAI-technologie
  • 28 maart 2023
  • Kel Koenen

Zoom heeft aangekondigd dat OpenAI wordt geïntegreerd met Zoom IQ. Deze AI-assistent helpt onder meer bij het samenvatten van chats en het opstellen van content voor chats, e-mails, whiteboardsessies en meeting-agenda’s.

De AI-aanpak van Zoom is gebaseerd op een samenspel (een zogenoemde ‘federated approach’) van zowel eigen AI-modellen, modellen van marktleiders als OpenAI en modellen van selecte klanten. De inzet van deze verschillende modellen bieden niet alleen flexibiliteit, maar ook mogelijkheden voor personalisatie, waarbij AI-modellen kunnen worden aangepast aan de vereisten van individuele klanten.

‘We integreren AI-oplossingen al geruime tijd in onze oplossingen om onze klanten te helpen productiever te werken’, vertelt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. ‘We zijn enthousiast over de mogelijkheden die Large Language Models met zich meebrengen. Onze AI-aanpak biedt klanten flexibiliteit en helpt hen om samenwerking en klantrelaties te verbeteren.’

Het bedrijf heeft daarnaast nog meer functionaliteiten genoemd die binnenkort beschikbaar komen in Zoom IQ, zoals een schrijfhulp voor chat, e-mail en samenvattingen van vergaderingen. Hierbij worden samenvattingen van vergaderingen opgesteld, zonder dat het gesprek hoeft te worden opgenomen en hoeven mensen die de meeting hebben gemist geen lange opnames terug te kijken.

comments powered by Disqus