René Kloppenburg (KPN) is Manager of the Year 2023

René Kloppenburg (KPN) is Manager of the Year 2023
  • 2 november 2023
  • Kel Koenen

Tijdens de feestelijke en inspirerende uitreiking in Gooiland Events in Hilversum is René Kloppenburg van KPN uitgeroepen tot CCMA Manager of the Year (2023)!

Juryvoorzitter Maaike Rosendaal leest voor uit het juryrapport: 'Heel KPN heeft zijn 'way of working' geïmplementeerd, omdat Kloppenburg heeft aangetoond dat werken met specialisten hét verschil maakt. Kloppenburg heeft een eigen visie: klanten moet je verbinden met oplossingen en niet met desks. En: de oplossing van vandaag hoeft niet de oplossing van morgen te zijn. Tijdens het jurybezoek heeft de jury gezien dat Kloppenburg sterk is op zowel strategisch als operationeel gebied.' De kersverse Manager of the Year was na de uitreiking zowel blij als beduusd. 'Bizar dit', zei hij. 'Natuurlijk hoop je het wel, maar ik had het zeker niet verwacht. Er waren namelijk nog zeven hele sterke mede-finalisten.'

Op het moment dat dagvoorzitter Sidney Brouwer de finalemiddag opent zijn er nog acht finalisten: naast Kloppenburg maken ook Natasja Wientjes (DHL), Teun Vogels (DELA), Annemijn Boorsma (Paula's Choice), Bas Jansen (Odido), Maartje van Vilsteren (Cygnific), Ankie Straathof (De Bijenkorf) en Harke Rutgers (UWV) nog kans op de titel. In tweetallen presenteren ze vier inspiratiesessies met verrassende invalshoeken en geven daarbij de zaal een mooi inkijkje in hun persoonlijkheid en leiderschapsstijl.

Deze sessies maken slechts 10 procent uit van het hele jureringstraject; niettemin is de spanning voelbaar en deze bereikt tijdens het diner langzaam haar hoogtepunt.

Van de acht finalisten blijven uiteindelijk Natasja Wientjes en René Kloppenburg over en dan klinkt het ultieme verdict: Kloppenburg is de nieuwe CCMA Manager of the Year!

comments powered by Disqus