Gratis ontbijt én korting als je in pyjama naar Ikea komt

Gratis ontbijt én korting als je in pyjama naar Ikea komt
  • 21 augustus 2024
  • Michiel van Zaane

Normaliter kijken mensen vreemd op als je in je pyjama boodschappen gaat doen. Toch is dat precies wat Ikea op zaterdag 31 augustus graag ziet: klanten die in hun pyjama komen krijgen een gratis ontbijt en een korting van €20 op iedere €100 om op deze dag in de winkel te besteden.

De pyjama party vormt de aftrap van het jaarthema 'slapen'. Nu de zomervakantie voorbij is en mensen weer naar school en aan het werk gaan, wil het Zweedse woonwarenhuis het belang van een goede nachtrust benadrukken. In alle winkels vinden verschillende activiteiten plaats die gerelateerd zijn aan het thema slaap en krijgen klanten korting op verschillende slaapproducten.

Functioneren
Hoewel het belang van slaap algemeen bekend is, worstelen veel mensen nog steeds met het krijgen van een goede nachtrust. Uit recent onderzoek van Ikea, het Life at Home-rapport (PDF), blijkt dat 55% van de mensen slapen als de belangrijkste activiteit ziet die ze thuis kunnen doen om zich goed te voelen. Toch is de helft van de volwassenen ontevreden over hun slaap, wat hun dagelijkse functioneren en werkprestaties beïnvloedt. Daarom zet Ikea komend jaar in op zes factoren van een goede nachtrust: comfort, licht, temperatuur, geluid, opruimen en luchtkwaliteit.

Experts
Voor iedereen die op 31 augustus in pyjama een Ikea winkel bezoekt, staat er tot 16:00 uur - voor de vroege vogels tot de late uitslapers - een gratis ontbijt klaar. Kinderen krijgen sowieso een gratis ontbijt, ongeacht of ze in pyjama komen. Ook Ikea medewerkers verschijnen in pyjama. Klanten ontvangen naast een bon voor een gratis ontbijt een kortingsvoucher, waarmee ze op dezelfde dag bij de kassa €20 korting krijgen bij elke €100 die ze besteden (met een maximum van €200 bij een besteding van €1.000 euro). Ook zijn er experts in de winkel aanwezig die vertellen over hoe je je slaapkamer het beste in kunt richten voor een goede nachtrust. De verschillende vestigingen organiseren verschillende activiteiten. Zo worden er bij Ikea Barendrecht bedtijdverhalen voorgelezen en kun je bij Ikea Duiven meedoen aan een sportles bovenop de parkeergarage. Bovendien gelden er de hele dag speciale aanbiedingen op slaapgerelateerde producten.

comments powered by Disqus