Sabio kondigt net-zero doel aan voor 2050

Sabio kondigt net-zero doel aan voor 2050
  • 20 augustus 2024
  • Kel Koenen

Sabio Group, specialist in digitale CX-transformatiediensten, heeft zich gecommitteerd om tegen 2050 net-zero koolstofemissie te bereiken. De toezegging, die door ceo Andy Roberts werd aangekondigd, is formeel erkend door zowel het Science Based Target Initiative (SBTi) als het United Nations Global Compact (UNGC).

Met deze stap zet Sabio zichzelf aan de voorhoede van duurzame bedrijfspraktijken binnen de technologiesector. Roberts benadrukt dat de belofte van net-zero emissie niet slechts een doel is, maar een transformatieve beweging die Sabio's bedrijfsvoering in harmonie met het milieu plaatst. 'Deze toezegging is onze belofte aan klanten, werknemers en toekomstige generaties om duurzaam te opereren', verklaart Roberts.

De goedkeuring door SBTi en UNGC betekent dat Sabio de komende twee jaar uitgebreide doelstellingen zal ontwikkelen om zijn koolstofvoetafdruk te verminderen. Deze doelstellingen zullen grondig worden geanalyseerd en Sabio zal regelmatig rapporteren over de voortgang.

Mark Betts, chief experience officer en voorzitter van de ESG-stuurgroep, beschouwt de toezegging als een cruciale stap in Sabio's duurzaamheidsstrategie. De beweging naar netto-nul emissies omvat diverse aspecten van Sabio's activiteiten, waaronder de optimalisatie van energie-efficiëntie, overstap naar hernieuwbare energiebronnen en het betrekken van leveranciers bij duurzaamheidsinitiatieven.

Sabio's holistische benadering van duurzaamheid zal de strategische beslissingen van het bedrijf op alle niveaus beïnvloeden. Met deze ambitie nodigt Sabio klanten en partners uit om samen te werken aan duurzame innovatie. De deelname aan SBTi en UNGC toont niet alleen de milieutoewijding van Sabio, maar verbindt het bedrijf ook met een wereldwijd netwerk van organisaties die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling. Het bedrijf ziet deze toezegging als een kans om positieve verandering te stimuleren en een nieuwe standaard te zetten voor milieuverantwoordelijkheid in de CX-sector.

comments powered by Disqus