Sinch transformeert noodcommunicatie met next generation technologie

Sinch transformeert noodcommunicatie met next generation technologie
  • 16 oktober 2024
  • Redactie

Sinch heeft een nieuwe stap gezet in de transformatie van noodcommunicatie met hun Next Generation 911 (NG911)-technologie. Deze integreert multimediakanalen als spraak, real-time tekst, IoT-gegevens en video. Dit zorgt voor betere toegankelijkheid van 911-nooddiensten.

De NG911-oplossing van Sinch biedt hulpverleners toegang tot cruciale, realtime data, wat de responstijden verbetert en de algemene openbare veiligheid verhoogt. Dit is vooral waardevol voor mensen met gehoor- of spraakbeperkingen, die dankzij RTT-functionaliteit gemakkelijk in contact kunnen komen met noodhulpdiensten.

Chandy Ghosh, COO en General Manager van Emergency Services bij Sinch, benadrukt: 'Onze geavanceerde technologie maakt noodcommunicatie niet alleen toegankelijker en betrouwbaarder, maar biedt ook multimedia-opties zoals videobeelden, medische gegevens en real-time locatiegegevens. Deze innovaties stellen ons in staat om veiligere en meer verbonden gemeenschappen te bouwen in de Verenigde Staten.'

Sinch is een toonaangevende speler in de VS op het gebied van NG911-diensten en verwerkt meer dan 40% van het NG911-verkeer in de markten waar deze technologie beschikbaar is. Hun platform bereikt meer dan 5.000 openbare veiligheidscentrales (PSAP's) in de VS, Canada, Puerto Rico en de Amerikaanse Maagdeneilanden. Maandelijks verwerkt Sinch meer dan 4 miljoen noodoproepen.

Een van de belangrijkste functies van de NG911-technologie van Sinch is het leveren van nauwkeurige, realtime locatiegegevens aan hulpverleners. Dit wordt verder aangevuld met multimedia zoals live videofeeds, medische dossiers en plattegronden van gebouwen, wat de hulpverleners een vollediger beeld geeft voordat ze ter plaatse komen. Deze combinatie van nauwkeurige locatiebepaling en multimediacapaciteiten is van cruciaal belang voor het moderniseren van noodhulpdiensten.

Bovendien zorgt de robuuste, geo-redundante infrastructuur van Sinch ervoor dat de gegevens veilig en betrouwbaar blijven, in overeenstemming met de lokale regelgeving. Dit garandeert dat NG911 naadloos kan worden geïntegreerd in bestaande systemen zonder onderbrekingen in de dienstverlening.

Sinch werkt nauw samen met mobiele netwerkoperators en andere NG-partners om de reikwijdte van NG911-diensten uit te breiden en de implementatie van geavanceerde communicatietechnologieën te bevorderen. Dit heeft geleid tot succesvolle implementaties, waaronder de eerste NG i3-locatieservice in de staat Massachusetts, evenals uitbreidingen in West Virginia, Louisiana, Illinois, Texas en Florida.

comments powered by Disqus