Transcom introduceert AI-vertaaloplossing voor meertalige klantenservice

Transcom introduceert AI-vertaaloplossing voor meertalige klantenservice
  • 16 oktober 2024
  • Kel Koenen

Transcom heeft in samenwerking met Avaya en Sabio Group een AI-aangedreven vertaaloplossing gelanceerd. Deze technologie stelt contactcentermedewerkers in staat om in real-time te communiceren met klanten in meer dan 100 talen, ongeacht hun eigen taalvaardigheid.

De oplossing, geïntegreerd in het Avaya Experience Platform door Sabio Group, maakt gebruik van spraak-naar-tekst en tekst-naar-spraak AI-technologieën en vertaalmotoren. Dit stelt Transcom in staat om wereldwijd flexibeler personeel in te zetten, waarbij de focus ligt op expertise in plaats van taalkennis. Hierdoor kan het bedrijf de kosten aanzienlijk verlagen, met besparingen tot wel 65%, afhankelijk van de markt en het gebruik.

Jakob Westgren, Senior VP bij Transcom, benadrukt dat het vinden van voldoende medewerkers met de juiste taalvaardigheden een uitdaging is. 'Dankzij deze technologie kunnen we hoogwaardige klantenservice bieden in elke taal, ongeacht de locatie van de medewerker', aldus Westgren.

De vertaaloplossing kreeg internationale erkenning tijdens het GITEX Global-evenement in Dubai, waar Transcom werd bekroond met de prijs voor het 'Beste gebruik van AI'. De samenwerking tussen Transcom, Avaya en Sabio zal op 22 oktober verder worden toegelicht tijdens een webinar waarin de mogelijkheden van deze real-time vertaaltechnologie worden uitgelicht.

comments powered by Disqus