Belgische contactcenters krijgen kwaliteitslabel

Belgische contactcenters krijgen kwaliteitslabel
  • 9 december 2014
  • Redactie

Contactcentres.be, de grootste nationale federatie van contactcenters in België, lanceert een onafhankelijk kwaliteitslabel. Dat is zojuist bekendgemaakt. Dit nieuwe keurmerk zal eind mei 2015 voor het eerst worden verstrekt tijdens het jaarlijkse Gaviars-gala.

Het kwaliteitslabel krijgt de vorm van een beleidsstatement: ‘Ik, contactcenter x, respecteer de wet, de medewerker, de eindklant en de opdrachtgever’. De kwaliteit van het contactcenter wordt concreet bepaald in 16 operationele criteria, die vervolgens toetsbaar worden gemaakt. Die servicecentra die de ‘strenge audit’, uitgevoerd door een onafhankelijke organisatie, doorstaan,mogen zich een jaar lang ‘premium contactcenter’ noemen.

Volgens de Belgische federatie kunnen opdrachtgevers op basis van dit label sneller het kaf van het koren scheiden en zeker zijn van een kwalitatieve standaard. Tevens wil het op deze manier de vaak negatief gepercipieerde sector een extra imagoboost geven. ‘Zowel voor mensen in de sector als voor buitenstaanders moet het een teken worden dat men in alle vertrouwen met die partner in zee kan gaan’, vertelt Hilde Verdoodt, voorzittter van Contactcentres.be. ‘En voor de contactcenters die de norm niet weten te halen, moet het uitzicht op een label een stimulans zijn om hun kwaliteitsnormen te verhogen. Zo gaat de hele sector erop vooruit.’ Klik hier voor meer informatie.

comments powered by Disqus