Technologie maakt productiever

Technologie maakt productiever
  • 15 maart 2018
  • Redactie

Mobiele tools en samenwerkingsverbanden verhogen de arbeidsproductiviteit, vindt 90 procent van de recent door BT ondervraagde leiddinggevenden. Ter vergelijking: in 2015 lag die hoeveelheid nog op 60 procent, zo blijkt uit het rapport ‘People, productivity and the digital workplace – 2018’ waarvoor 1.100 managers en 600 IT-beslissers zijn ondervraagd.

Het rapport oppert vijf manieren om medewerkers productiever te laten werken: een meer door video verbonden werkomgeving, het makkelijker maken om buiten kantoor te functioneren, IM (instant messaging), een verbetering van de technologische apparaten en het integreren van mobiele bedrijfsapps. Enkel een kwart van de managers vindt dat de digitale mogelijkheden binnen het bedrijf ‘uitstekend’ zijn. Ze noemen zelf verbeterpunten omtrent betere Wi-Fi en meer videoruimtes. IT-beslissers zien het belang in van de cloud, ter ondersteuning van hun samenwerkings- en mobiele deinsten. De helft van de IT’ers maakt hier inmiddels gebruik van. 

‘Uit ons onderzoek komt naar voren dat arbeidsproductiviteit op een eenvoudige manier kan worden verhoogd, zonder dat bedrijven daarbij hun kantoren opnieuw hoeven in te richten’, verklaart Andrew Small, VP bij BT. ‘Digitale transformatie lijkt uitdagend, maar ervoor zorgen dat medewerkers beschikken over een fantastische mobiele- en samenwerkingservaring is een goed begin', concludeert hij.

comments powered by Disqus