FNV: aandacht stemproblemen medewerkers klantcontact

FNV: aandacht stemproblemen medewerkers klantcontact
  • 20 augustus 2024
  • Kel Koenen

De vakbond FNV heeft de afgelopen tijd een toename gezien in het aantal vragen over stemklachten onder contactcenter- en klantenservicemedewerkers. Volgens de vakbond zijn veel werknemers zich er niet van bewust dat pijn in de stem of keel als een beroepsziekte wordt beschouwd.

Het beroep van contactcenter- en klantenservicemedewerker blijkt een hoog risico te vormen voor het ontwikkelen van stemproblemen. FNV wijst erop dat er in de huidige cao geen specifieke bepalingen zijn opgenomen die deze klachten adresseren.

De vakbond streeft ernaar om stemproblemen en keelklachten te verminderen en roept werknemers op om een vragenlijst in te vullen over hun ervaringen met stemproblemen. Hoewel deelname aan de vragenlijst vrijwillig is, benadrukt FNV dat hoe meer mensen deelnemen, hoe waardevoller de resultaten zullen zijn. De antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld en zijn niet te herleiden naar individuele personen. Bovendien biedt de vakbond de mogelijkheid om de vragenlijst anoniem in te vullen.

FNV hoopt met deze enquête meer inzicht te krijgen in de omvang van stemproblemen binnen de sector, om zo beter op te kunnen komen voor de belangen van de medewerkers.

Link naar de vragenlijst

comments powered by Disqus